Wakacje z lokalnymi produktami. Startuje goczałkowicki Bazarek

18.06

 

Powiat Pszczyński i Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój zapraszają na Bazarek Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej. Kolejny raz podczas wakacji na terenie goczałkowickiego uzdrowiska nasi lokalni producenci, rolnicy i pszczelarze będę promować certyfikowane miody, sery, przetwory, sery i kosmetyki.

Bazarki będą odbywały się raz w miesiącu, zawsze w niedzielę. Rozpoczną się 23 czerwca, kolejne zostaną zorganizowane 28 lipca i 25 sierpnia. Przy goczałkowickim uzdrowisku pomiędzy pawilonem „Wrzos” a budynkiem administracji swoje produkty będę promować: 

  • 23 czerwca, godz. 12.00 – 17.00: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój, Kamila Wielewska „Nudel Ula”, Anna Hanslik oraz Gospodarstwo Rolne Kamila i Krzysztof Mocek.
  • 28 lipca, godz. 10.00 – 17.00: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój, Kamila Wielewska „Nudel Ula”, Anna Hanslik, Gospodarstwo Bukowscy, Pasieka Tomala, Gospodarstwo Przewoźnikówka, KOZIA RODZINKA Gospodarstwo Rolne Krzysztof Gałuszka, Gospodarstwo Rolne Kamila i Krzysztof Mocek oraz BeEco Dobre z Natury Beata Marekwia.
  • 25 sierpnia, godz. 10.00 – 17.00: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój, Kamila Wielewska „Nudel Ula”, Anna Hanslik, Gospodarstwo Bukowscy, Pasieka Tomala, Gospodarstwo Przewoźnikówka, KOZIA RODZINKA Gospodarstwo Rolne Krzysztof Gałuszka, Gospodarstwo Rolne Kamila i Krzysztof Mocek oraz Gospodarstwo Rolne Robert Spyra.

Na stoiskach będą m.in. wytwarzane w domowych zagrodach sery kozie i krowie, borowina i solanka z goczałkowickich złóż, naturalne miody, kosmetyki, swojskie makarony, domowe przetwory, w tym czosnek w marynacie, ogórki kiszone oraz syropy i soki malinowe. - Uzdrowisko to miejsce, gdzie już w poprzednim roku promowaliśmy lokalne produkty, które są siłą naszego regionu. W ten sposób mieszkańcy, ale i turyści mogą poznać nasze miejscowe specjały wytwarzane dzięki pasji i pracy ludzkich rąk - mówi Damian Cieszewski, członek Zarządu Powiatu Pszczyńskiego.