Twaróg - Frykas Babci Krysi najlepszym serem w województwie śląskim !
Twaróg – Frykas Babci Krysi, certyfikowany produkt wytwarzany przez Górę Sera, zdobył I miejsce w konkursie na najlepszy ser w województwie śląskim - „Kryształowy Ser” w kategorii serów świeżych.
Ręcznie wytwarzany twaróg produkowany jest wyłącznie z mleka pozyskiwanego od krów hodowanych w gospodarstwie Państwa Malcherów w Górze. Przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury i smaki pamiętane z dzieciństwa pozwoliły przygotować produkt, który jest w 100 % naturalny, domowy i swojski.
Zachęcamy wszystkich do skosztowania tego wyśmienitego twarogu, jak i pozostałych wyrobów Małgorzaty i Mateusza Malcherów, którym serdecznie gratulujemy tego wyróżnienia i życzymy kolejnych wspaniałych osiągnięć!
Gratulujemy również pozostałym uczestnikom, którzy brali udział w konkursie, w tym przedstawicielom Gospodarstwa Rolnego Kozia Rodzinka oraz Grűner Przetwórstwo Serów.
Cieszymy się, że tak znakomicie reprezentujecie Lokalną Markę Ziemi Pszczyńskiej!